White Club Yoga Kursu
Temel Yoga Kursu
İzmir Yoga Kursu dersleri, fiziksel yoga uygulamasının yapı taşlarını oluşturan asanalar arasında gelip giderek, sizi bedensel ve ruhsal derinliklerinize doğru yapılacak keşife davet eder. Yoga uygulamalarına başlangıç yapmak , temel pozlarda derinleşmek isteyen, uzun zamandır yoga yaptığı halde o günlük ileri seviyede bir dersi tercih etmeyen herkes için uygundur. Yeni başlayanlar bir zaman sonra power ve vinyasa 1-2 derslerine geçiş yapabilecekleri gibi hep temel yoga derslerine de devam edebilirler.
Vinyasa Yoga
Vinyasa, Sanskrit dilinde nefes ve hareketin birlikteliği anlamına gelir, bu tarz yogada belli bir akış söz konusudur. Pozlar, her nefes alışla bir poz, her nefes verişle bir poz şeklinde birbirine bağlanarak bir seriyi oluşturur. Sanskrit kökenine bakarsak “nyasa” yerleştirmek, “vi” ise özel bir şekilde anlamına gelmektedir. Öyleyse vinyasa özel bir şekilde yerleştirmek anlamında kullanılmaktadır. Pozlar birbiri ardına sıralı ve düzenli bir şekilde gelir. Hayat gibi akışkan ve kendi içinde bir düzeni vardır. Gece ve gündüz gibi. Doğum, yaşam ve ölüm gibi… Vinyasa yoga hayatın döngüsel akışına da vurgu yapmaktadır aynı zamanda. Güney Hindistan’ın önemli Masterlar’ından Krishnamacharya, vinyasa yogayı sadece fiziksel egzersizlerden oluşan bir sistem olmanın ötesine taşımış ve şöyle demiştir: “Sınıflarımda öyle bir atmosfer yaratmalıyım ki, her öğrenci yogada kendi yolunu bulsun!” Gerçekten de her öğrencinin fiziksel ve ruhsal durumu birbirinden farklıdır. Herkesin yapabildiği, yapamadığı farklıdır. Vinyasa Yoga kendi sınırlarınızı tanımanıza ve keşfetmemize yardımcı olur.
Power Yoga
- Pattabhi Jois’in geliştirdiği Power Yoga, Ashtanga Yoga’nın Batı’daki yorumudur. Fiziksel esnekliğin artmasını ve öz disiplini amaçlayan bir pratiktir. Nefesle içiçe ve bağlı uygulanan duruşlar, akış içinde zaman zaman yumuşak bir uygulama gibi görünse de hissedilen ve etki eden genel olarak ağır ve bedeni hassasiyet içinde güçlendirici, zorlayıcı bir çalışmadır. Diğer yoga çeşitlerinden farkı, duruşların beklemeden arka arkaya bir akış içerisinde gerçekleştirilmesidir. Ancak bu akış uygulama içindeki kişilerin ihtiyaçlarına, varsa rahatsızlık ve sakatlıklara göre değişiklik gösterir. Farklı beden parçalarına, kaslara, bağlara, dokulara kadar inen bir çalışma bütünlügü içinde planlanır. Bedenin akışa hazırlanması için uygulamanın ilk adımı olarak kaslar için ısınma hareketleri yapılır. Nefesle bağ kurulur ve akış içinde tüm beden parçalarına yayılan dinamik bir çalışmayla uygulama gerçekleşir
Sporcular için Yoga
Sporcular için neden Yoga Kursu? Temel maddeleri kısaca sıralayalım. Yenilenmeyi ve güçlenmeyi destekler. Birçok spor dalında sporcuların kas dokularında oluşan laktik asit atılmadığı zaman uzun vadede performansı olumsuz etkiler. Yoga Kursu pratikleri kas dokularında oluşan laktik asidin atılmasına yardımcı olur. Uyku düzeni için önemli rol oynar ve kalitesini artırır. Denge artırır ve sakatlıkları belirli ölçüde önler. Birçok spor dalında farklı hareketlerle bedenin bir tarafı daha fazla çalışır. Bu nedenle iskelet kas dengesizlikleri oluşarak kronik sakatlanmalar meydana gelebilir. Yoga pozlarıyla denge korunurken aynı zamanda sakatlıklar için tedbir ve güçlendirme özelliği taşır. Biyomekanik güçlenme ve enerji akışıyla iyileştirme özelliği sağlar. Sporcular enerji akışı ile maksimum performans sağlamayı hedefler. Yoga uygulamaları esneklik sağlar ve eklem hareket kabiliyetiyle kas gerginliğini azaltarak güçlenme sağlar. Bu güçlenme, hareketler için gerekli enerji ihtiyacını azaltır. Sporcu performansını artırır. Beden farkındalığını ve odaklanmayı geliştirir. Yoga fiziksel ve zihinsel denge sağlar. Beden duruş ve hareketlerine bir farkındalık getirir. Nefes teknikleri ve merkezlenme sağlayan bir uygulama olduğundan sporcular için antrenmanlar, yarışma/maç öncesi ve sonrasında etkili bir araçtır. Aynı zamanda stresi azaltır, sakinlik içinde doğru kararlar almayı destekler. Farklı nefes teknikleri içerdiğinden akciğer kapasitesini artırıcı özelliğe sahiptir. Nefes teknikleri; nefes fonksiyonlarının, diyaframın ve kaburgalar arası kasların, maksimum gelişimini sağlar. Akciğer sağlığı sporcular için hayati önem taşır.
Hamilelikte Yoga
Hamile yogası; bebeğinizle daha en başından bağ kurmak için yapabileceğiniz en güzel çalışmadır. Hamilelik süresince düzenli yapılan Yoga Kursu uygulaması ile fiziksel kondisyon korunur, duruş bozuklukları en aza indirilir, solunum ve dolaşım sistemi güçlenir. Vajinal kaslar rahatladığı için doğum kolaylaşır. Karın kaslarının ve omurgadaki değişikliklerin yeniden yapılandırılması sağlanır. Doğum esnasında da anne, nefesini kullanarak kendini daha sakin kılar ve bedenini çok daha rahat bırakabilir ve hem anne, hem bebek için sağlıklı bir doğum gerçekleşir.
Neden Yoga?
Biraz da kendini dinlemeye ihtiyacın var! Kim söylemiş Yoga Kursu sadece esnekler için diye, Bu devirde iç huzur önemli! Beden, ruh, zihin bütünlüğü! Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur! Omurgan genç olduğu kadar gençsin!
İzmir Yoga Kursu fiyatları ve detaylı bilgi için merkezimize danışınız.